Galärvarvet från vattnet. Vasamuseet med museifartygspiren framför. Vid piren ligger Isbrytaren Sankt Erik, fyrskeppet Finngrundet och M20. Till höger vid kajen ett antal andra segelskutor.

Välkommen att besöka Galärvarvet under sommaren. På Museifartygen har vi aktiviteter dagligen för vuxna och barnfamiljer! Museifartygen har helgöppet från 6 maj till 21 maj och sommaröppet från 26 maj till och med den 3 september. 

Hitta hit

Galärvarvet ligger på Djurgården i Stockholm, nedanför Vasamuseet mot vattnet. Sjöhistoriska har spännande aktiviteter och visningar för både barn och vuxna under hela sommaren!

Du kommer till Galärvarvet med buss 67, spårvagn 7 och färja från Slussen, eller en promenad eller cykeltur från Strandvägen över Djurgårdsbron.

Museifartygen

Museifartygen Sankt Erik och Finngrundet vid Museipiren har sommaröppet dagligen kl 11-18. Familjevisningar kl 11 och ordinarie visningar på svenska kl 14. Engelsk visning kl 15 dagligen.

Vi har portabla hörselslingor som vid behov kan användas vid de guidade visningarna av fartygen. Fråga våra värdar ombord för mer information och användning.

Isbrytarkafé

Caféet öppnar för säsongen den 26 maj.

Dyktankhuset

Dyktankhuset bemannas av frivilliga ur Svensk Dykerihistorisk förening.