Oljemålning av en ostindiefarare som ligger förtöjd utanför Dalarö skans i solnedgången

OPERAAFTON: "UNDER OSTINDIEFARARNAS HIMMEL"

Följ med på en musikalisk resa och låt historiens vingslag omfamna dina sinnen. Njut av vacker musik, avnjut ett glas vin, och ta del av Sjöhistoriskas spännande utställningar!


Varmt välkomna till Sjöhistoriska museets operaafton ”Under Ostindiefararnas himmel”!

Denna afton bjuder vi in till den fantastiska musik som spelades under de år Ostindiefararna trotsade haven, med tonsättare såsom Mozart, Donizetti och Beethoven.

Sopran: Emilia Feldt
Baryton: Richard Hamrin
Pianist: Gustaf Henriksson


Emilia Feldt, sopran 
är utbildad operasångerska vid Operahögskolan i Stockholm och har sjungit på scener som Kungliga operan, Folkoperan, Läckö slottsopera m.fl. Hon är också frekvent anlitad vid evenemang och konserter.

Richard Hamrin, baryton 
är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har framträtt på scener som Kungliga Operan, Drottningholms slottsteater, Confidencen, Dalhalla och Folkoperan. Richard har en bakgrund som dansare och kommer till sommaren medverka vid Vadstena Akademin.

Gustaf Henriksson 
är utbildad konsertpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är verksam som pianist, arrangör och kapellmästare och har medverkat vid många konserter, events och spännande sammanhang såsom TV-programmen Skavlan, Alla tiders hits och inför en miljonpublik i sommarprogrammet Allsång på skansen.


Biljetter 250 kr
Bokas via bokningen.sm@maritima.se

Bokade biljetter måste hämtas och betalas i kassan på museet senast en vecka innan annars släpps de till försäljning.

Det går också att köpa biljetter direkt i kassan.

 

BILDEN OVAN: Oljemålning där en ostindiefarare ligger till ankars innanför Dalarö skans. Signatur: P.W. Cedergren. (Foto: Nordstrand, Cecilia, SMM)