Galärvarvet från vattnet. Vasamuseet med museifartygspiren framför. Vid piren ligger Isbrytaren Sankt Erik, fyrskeppet Finngrundet och M20. Till höger vid kajen ett antal andra segelskutor.

Välkommen att besöka Galärvarvet under sommaren och en bit in på hösten. På Museifartygen har vi aktiviteter dagligen för vuxna och barnfamiljer! Museifartygen har öppet till och med den 2 oktober och Båthall 2 är öppen till och med 18 september.

Hitta hit

Galärvarvet ligger på Djurgården i Stockholm, nedanför Vasamuseet mot vattnet. Sjöhistoriska har spännande aktiviteter och visningar för både barn och vuxna under hela sommaren!

Du kommer till Galärvarvet med buss 67, spårvagn 7 och färja från Slussen, eller en promenad eller cykeltur från Strandvägen över Djurgårdsbron.

Museifartygen

Museifartygen Sankt Erik och Finngrundet vid Museipiren har sommaröppet dagligen kl 11-17. Familjevisningar kl 11.30 och ordinarie visningar på svenska kl 14. Engelsk visning kl 15 dagligen.

Vi har portabla hörselslingor som vid behov kan användas vid de guidade visningarna av fartygen. Fråga våra värdar ombord för mer information och användning.

Isbrytarkafé

Caféet är nu stängt för säsongen. Öppnar igen till sommaren.

Båthall 2

Stängd för säsongen.

Dyktankhuset

Dyktankhuset bemannas av frivilliga ur Svensk Dykerihistorisk förening.