Galärvarvet från vattnet. Vasamuseet med museifartygspiren framför. Vid piren ligger Isbrytaren Sankt Erik, fyrskeppet Finngrundet och M20. Till höger vid kajen ett antal andra segelskutor.

Fartygen stängda under 2020

På grund av coronapandemins effekter kommer Sjöhistoriska museet tyvärr inte att ha möjlighet att bedriva någon sommarverksamhet med visningar vid museipiren i år. Sommaren ägnas åt underhållsarbete med sikte på en fin säsong 2021.

Hitta hit

Galärvarvet ligger på Djurgården i Stockholm, nedanför Vasamuseet mot vattnet. Sjöhistoriska har spännande aktiviteter och visningar för både barn och vuxna under hela sommaren!

Du kommer till Galärvarvet med buss 67, spårvagn 7 och färja från Slussen, eller en promenad eller cykeltur från Strandvägen över Djurgårdsbron.

Museifartygen och Museipiren

Museifartygen Sankt Erik och Finngrundet vid Museipiren har öppet under sommaren. Men säsongen 2020 är piren och fartygen stängda. 

Stängt 2020. Maj 2021 öppnar vi fartygen för en ny säsong.

Guidade visningar ombord

Följ med på visningar ombord och se den enorma ångmaskinen! Piren gästas dessutom ofta av andra historiska fartyg.

11.30 Familjevisning (på svenska)
Visningar på svenska och engelska ges gärna på begäran.

Vi har portabla hörselslingor som vid behov kan användas vid de guidade visningarna av fartygen. Fråga våra värdar ombord för mer information och användning.

Dyktankhuset

Dyktankhuset bemannas av frivilliga ur Svensk Dykerihistorisk Förening (SDHF).

För mer information och öppettider se föreningens webbplats: