Folklore om sjöjungfrur har funnits världen över, i alla tider. De första myterna kan härledas ända tillbaka till civilisationens födelse i Mesopotamien. Men hur pass trevliga är sjöjungfrur egentligen? Inte särskilt, om man får tro folksägnerna.

Under en dag i augusti får ni chansen att dyka in i sjöjungfrurnas värld på Sjöhistoriska. Vi erbjuder både sagostund och dramatiserade familjevisning med tema sjöjungfrur. Fri entré för barn!

Dramatiserad familjevisning

På 1700-talet rapporterades det att en sjöjungfru skådats utanför den danska kusten. Kan det verkligen stämma? En kapten på Sjöhistoriska hörde talas om ryktet, och gav sig ut på en expedition för att leta efter sjöjungfrun. Men hur gick det egentligen? Följ med på vår dramatiserade familjevisning och lär er allt ni behöver veta om sjöjungfrur.

Kl. 13:30 och 14:30

Visningen passar barn från 6 år och uppåt. För att vara med på familjevisningen krävs separat biljett. Biljetterna är gratis och hämtas i entrén vid ankomst, först till kvarn gäller.

Sagostund

Vi högläser barnböcker om sjöjungfrur. Passar barn i åldrarna 3-5 år.

Kl. 11:00 och 13:00

För att vara med sagostunden krävs separat biljett. Biljetterna är gratis och hämtas i entrén vid ankomst, först till kvarn gäller.

Utefilmkväll med Den lilla Sjöjungfrun (2023)

Utanför Sjöhistoriska arrangerar vi utebio och visar Den lilla Sjöjungfrun (2023) kl. 15:30. Läs mer nedan.