""
Jim Hansson med vikingatida spant. Fotograf: Anneli Karlsson, Sjöhistoriska.
Föredrag

Föredrag: ”Vikingafynd i Birkas hamn”
Tisdag 10/11, kl 15.00
Föredragshållare: Jim Hansson


Under 10 år undersöktes Birkas hamn av Sjöhistoriskas marinarkeologer i samarbete med Södertörns högskola. Undersökningarna gav häpnadsväckande resultat. Man grävde sig rakt ned i den vikingatida ”vardagen” med fynd som sällan skådats. I området hittades även skeppsdelar som avslöjar hur de vikingatida skeppen på Birka kan ha sett ut och varit rustade.

Fynden presenteras tillsammans med rekonstruktioner av skeppen och båtarna med deras rigg och segel, de ubåtsjaktens ”svenska” vikingaskeppen.

Jim Hansson, marinarkeolog på Statens maritima och transporthistoriska museer utgår från museets årsbok ”Birkas Skepp”, som skildrar Sjöhistoriskas nyligen avslutade utgrävningar av Birkas hamn.

Biljetter

Det finns ett begränsat antal platser till föredraget. För att garanteras plats krävs biljett som kan beställas kostnadsfritt online länken nedan.  

Bokad biljett är personlig. Efter genomförd bokning skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där.

Telefon: 08-519 549 30 (vardagar kl. 13-15)
E-post: bokningen.sm@smtm.se

Om biljetterna är slutsålda, kan du maila till och be att får bli uppsatt på reservlistan.

E-post: evenemang.sm@smtm.se  

Om du ändå inte lyckas få en biljett (eller om du inte kan närvara av annat skäl) har du fortfarande chansen att se och höra föredraget. Det kommer nämligen att live-sändas via Facebook.