Försättsblad till Fredrik Henrik af Chapmans verk Architectura Navalis Mercatoria. Kopparstick av Olof Årre. Sjöhistoriska museet, SM 25551.
Fördjupning
Föredrag

LUNCHFÖREDRAG: ”Nedslag i Chapmans liv & verksamhet i Stockholm”
Ons 13/10, kl 11.30 | Föredragshållare: Eva Hult


På Sjöhistoriska museet har Chapman alltid varit en synlig person eftersom mycket finns kvar av hans arbete i arkivet, biblioteket och i föremålssamlingarna. En del av detta har ständigt varit utställt. Eva Hult arbetade på museet under många år (bland annat som arkivarie) och gör i sitt föredrag nedslag i hans liv och verksamhet genom exempel ur samlingarna, speciellt från Chapmans Stockholmstid.

Eva Hult berättar om skeppsbyggaren Fredrik Henrik af Chapman (1721-1808) med fokus på hans tid i Stockholm och utifrån Sjöhistoriska museets samlingar.

----------------------------------------------

Föredraget kommer att hållas inför publik, men även livesändas

Boka biljett till föredraget

Det finns ett begränsat antal platser till lunchföredraget. För att garanteras plats krävs biljett som kan bokas kostnadsfritt online, via länken nedan. Biljetter släpps 13 september augusti kl 10.00.

Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress, men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där. Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Sjöhistoriska museets biljettsystem.

Kontaktuppgifter till museet:

 

Se livesändningen av föredraget

Föredraget kommer även att livesändas via Sjöhistoriskas Facebook och därefter publiceras på Sjöhistoriskas andra kanaler. Du kan se det även om du inte har eget Facebook.

För dig som är medlem i Facebook, och/eller van att hitta på Facebook: 
Gå direkt till museets Facebook-sida

För dig som är nybörjare på Facebook har vi tagit fram några goda råd:
Jag vill se föredraget, men hur gör jag?

Tänk på att programmet kan ändras med kort framförhållning. Återkom gärna för att uppdatera dig om den senaste informationen.