Fördjupning
Föredrag

LUNCHFÖREDRAG: ”Chapmans flotta – från skepp till vrak”
Ons 17/11, kl 11.30 | Föredragshållare: Patrik Höglund


Många av de örlogsskepp Chapman byggde finns kvar än i dag – på havets botten. De senaste åren har flera av dem undersökts, linjeskepp såväl som skärgårdsfregatter. Marinarkeologen och historikern Patrik Höglund från Vrak – Museum of Wrecks, redogör för de senaste rönen kring Chapmans sjunkna flotta.

 

Patrik Höglund berättar om skeppsbyggaren Fredrik Henrik af Chapmans (1721-1808) örlogsskepp, med utgångspunkt i de vrak som finns bevarade i Östersjön.

----------------------------------------------

Föredraget kommer att hållas inför publik, men även livesändas.

Boka biljett till föredraget

Det finns ett begränsat antal platser till lunchföredraget. För att garanteras plats krävs biljett som kan bokas kostnadsfritt online, via länken nedan. Biljetter släpps 9 oktober kl 10.00.

Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress, men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där. Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Sjöhistoriska museets biljettsystem.

Kontaktuppgifter till museet:

Se livesändningen av föredraget

Föredraget kommer även att livesändas via Sjöhistoriskas Facebook och därefter publiceras på Sjöhistoriskas andra kanaler. Du kan se det även om du inte har eget Facebook.

För dig som är medlem i Facebook, och/eller van att hitta på Facebook: 
Gå direkt till museets Facebook-sida

För dig som är nybörjare på Facebook har vi tagit fram några goda råd:
Jag vill se föredraget, men hur gör jag?

Tänk på att programmet kan ändras med kort framförhållning. Återkom gärna för att uppdatera dig om den senaste informationen.