Beskuren bild på affischen till filmen 'Ödesnatten på Vättern' – Filmen om s/s Per Brahes undergång och John Bauers tragiska död
Film
Föredrag

Föredrag och film: 'Ödesnatten på Vättern'
Torsdag 15/11, kl 16.00-18.00 och 19.00-21.00
Föredragshållare: Claes-Göran Wetterholm.
Film och regi: Thom Britten-Austin


Ångfartyget "Per Brahe":s förlisning på Vättern i november 1918 var en av de största svenska marinkatastrofen i modern tid fram till Estonia 1994. Förlusten av "Per Brahe" och den älskade konstnären John Bauers död traumatiserade en hel nation och skapade ett enormt medieintresse.

Claes-Göran Wetterholm berättar om förlisningen och den spektakulära bärgningen 1922, som för alltid ristat sig in i svensk sjöfartshistoria och gjort Per Brahe till det mest mytomspunna fartyget i landet. Därefter visar vi filmen ’Ödesnatten på Vättern’ som är en dramatisering av kvällen den 19e november och om hur ansvarsfrågan mörklades vid sjöförhöret 1919.  Filmen hade sin premiär i Juni 2020 och har vunnit 3 utmärkelser för ’Best Feature Documentary’.

Föredragshållare: Claes-Göran Wetterholm, författare, fartygshistoriker och etnolog.
Film och regi: Thom Britten-Austin

Biljetter

Det finns ett begränsat antal platser till evenemanget. För att garanteras plats krävs biljett som kan köpas online, via länken nedan. Biljetter släpps 23 augusti kl 10.00.

Biljett, vuxen: 150 kr/biljett.
Biljett, ungdom 15-18 år: 100 kr/ biljett.
Medlem i Sjöhistoriska vänner: 100 kr/biljett (kampanjkod skickas ut via e-post).


Biljetterna är inte återbetalningsbara. Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där. Vasamuseet uppges som mottagare när pengarna för biljetterna dras från ditt konto.

Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Sjöhistoriska museets biljettsystem.

Kontaktuppgifter till museet:

 

Evenemanget kommer inte att live-sändas och endast besökare med biljett släpps in på museet denna dag.