Beskuren bild på affischen till filmen 'Ödesnatten på Vättern' – Filmen om s/s Per Brahes undergång och John Bauers tragiska död
Film
Föredrag

Föredrag och film: 'Ödesnatten på Vättern'
Torsdag 19/11, kl 18.00-20.00 | Föredragshållare: Claes-Göran Wetterholm.
Film och regi: Thom Britten-Austin


Ångfartyget "Per Brahe":s förlisning på Vättern i november 1918 var en av de största svenska marinkatastrofen i modern tid fram till Estonia 1994. Förlusten av "Per Brahe" och den älskade konstnären John Bauers död traumatiserade en hel nation och skapade ett enormt media intresse.

Claes-Göran Wetterholm berättar om förlisningen och den spektakulära bärgningen 1922, som för alltid ristat sig in i svensk sjöfartshistoria och gjort Per Brahe till det mest mytomspunna fartyget i landet. Därefter visar vi filmen ’Ödesnatten på Vättern’ som är en dramatisering av kvällen den 19e november och av hur ansvarsfrågan mörklades vid sjöförhöret 1919.  Filmen hade sin premiär i Juni 2020 och har vunnit 3 utmärkelser för ’Best Feature Documentary’.

Föredragshållare: Claes-Göran Wetterholm, författare, fartygshistoriker och etnolog.
Film och regi: Thom Britten-Austin

Biljetter

Det finns ett begränsat antal platser till evenemanget. För att garanteras plats krävs biljett som kan köpas online, via länken nedan.  

Biljett, vuxen: 100 kr/biljett.
Biljett, barn 0-18 år: gratis.
FSSS-medlemmar går gratis (kampanjkod skickas ut via e-post).


Biljetterna är inte återbetalningsbara. Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där.

Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta bokningen:

Telefon: 08-519 549 30, telefontid kl 9-11 helgfri måndag-fredag
E-post: evenemang.sm@smtm.se

Evenemanget kommer inte att live-sändas och endast besökare med biljett släpps in på museet denna kväll.