Dansande par ombord på pansarskeppet Oden 1896.
Visning
Samlingar
Fördjupning
Höjdpunkter

Sön 8/9 2019 | Kulturarvsdagen: "Konst och Underhållning"

Vi uppmärksammar Kulturarvsdagen genom att erbjuda flera visningar under dagen med utgångspunkt från årets tema: Konst och underhållning. Dessutom finns det möjlighet att prata med våra modellbyggare och titta närmare på modeller. I utställningen Shipping och Shopping kan du lyssna på inspelade sjömansvisor.

 

Program för dagen

Kl. 11.00–16.00 Möte med båtmodeller – Vi visar upp våra senaste nyförvärv och pågående modellbyggen. Bl.a. visas gamla ångbåtar från Stockholms skärgård. Passa på att prata med Sjöhistoriskas modellbyggare, Jan Claesson och Stefan Bruhn, och ställ dina frågor om museets båtmodeller.

Kl 11.00–11.45 Älskade skepp och Galjonsfigurer – Följ med på en guidad visning med Ingrid Ulfstedt, Intendent, om tavlorna i utställningen Älskade Skepp samt de utställda galjonsfigurerna på museet.

Kl 12.00–12.30 Amphion – Susanna Allesson-Nyberg, Intendent, berättar om Gustaf III:s lyxjakt från 1778, vars kajuta och akterspegel är utställd i Minneshallen.

Kl 13.00–13.45 Havet, sjömannen och konsten – En visning som utgår från Sjöhistoriskas tavlor och om konstnärerna och deras förhållanden till fartygen och havet.

Kl 14.00–14.45 Älskade skepp och Galjonsfigurer – Följ med på en guidad visning med Ingrid Ulfstedt, Intendent, om tavlorna i utställningen Älskade Skepp samt de utställda galjonsfigurerna på museet.

Kl 15.00–15.30 Amphion – Susanna Allesson-Nyberg, Intendent, berättar om Gustaf III:s lyxjakt från 1778, vars kajuta och akterspegel är utställd i Minneshallen.