KVÄLLSFÖREDRAG: Gömt i jord eller fört över hav – föremål från flykten berättar
Tis 11/10, kl 18.00 | Föredragshållare: Mats Burström och Mirja Arnshav

Vad var det för saker som räddades vid uppbrottet från Baltikum? Somligt grävdes ner och gömdes i jorden medan annat togs ombord på flyktbåtar. Med tiden blev dessa föremål inte bara känslomässigt laddade utan också bärare av minnen och berättelser. Föredraget bygger på böckerna Minnesgömmor av Mats Burström och Föremål på flykt av Mirja Arnshav och Anneli Karlsson.

Mats Burström och Mirja Arnshav är verksamma vid Institutionen för arkeologi och antikens kultur, Stockholms universitet. Mirja Arnshav är även forskningssamordnare vid Sjöhistoriska museet.

----------------------------------------------

Föredraget kommer att hållas inför publik, men även livesändas.

Boka biljett till föredraget

Det finns ett begränsat antal platser till kvällsföredraget. För att garanteras plats krävs biljett som kan bokas kostnadsfritt online, via länken nedan. 

Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress, men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där. Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Sjöhistoriska museets biljettsystem.

Kontaktuppgifter till museet:

Se livesändningen av föredraget

Föredraget kommer även att livesändas via Sjöhistoriskas Facebook och därefter publiceras på Sjöhistoriskas andra kanaler. Du kan se det även om du inte har eget Facebook.

För dig som är medlem i Facebook, och/eller van att hitta på Facebook: 
Gå direkt till museets Facebook-sida