Föredrag

KVÄLLSFÖREDRAG: De små båtarna och den stora flykten
Tis 27/9, kl 18.00 | Föredragshållare: Mirja Arnshav

1943-1944 anlände till Sveriges ostkust omkring 1 000 båtar med människor på flykt från det ockuperade Baltikum. Vilka var båtarna som bar människorna över havet? Vad blev de av dem sedan? Och vad kan de berätta om flykten? Föredraget bygger på författarens avhandling De små båtarna och den stora flykten: arkeologi i spåren av andra världskrigets baltiska flyktbåtar från 2020.

Mirja Arnshav är arkeolog och verksam som forskningssamordnare vid Sjöhistoriska museet samt vid CEMAS och Institutionen för arkeologi och antikens kultur, Stockholms universitet.

----------------------------------------------

Föredraget kommer att hållas inför publik, men även livesändas.

Boka biljett till föredraget

Det finns ett begränsat antal platser till kvällsföredraget. För att garanteras plats krävs biljett som kan bokas kostnadsfritt online, via länken nedan. 

Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress, men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där. Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Sjöhistoriska museets biljettsystem.

Kontaktuppgifter till museet:

Se livesändningen av föredraget

Föredraget kommer även att livesändas via Sjöhistoriskas Facebook och därefter publiceras på Sjöhistoriskas andra kanaler. Du kan se det även om du inte har eget Facebook.

För dig som är medlem i Facebook, och/eller van att hitta på Facebook: 
Gå direkt till museets Facebook-sida