Alla kan bli miljöhjältar, mamma, pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, dina kusiner, syskon och inte minst du! Det är lätt att känna sig lite uppgiven när alla pratar om klimatkrisen och miljöproblemen. Vi vänder på det och pratar om sådant som vi alla kan göra för att rädda haven. Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Öka din havsmedvetenhet hos oss på jullovet!

Nycirkusföreställning: Sopor

En lustfylld och inspirerande clown och cirkusföreställning om en av våra tids stora ödesfrågor -sopor! I havet har en ö av sopor växt fram. Sopön är nu tre gånger så stor som landet Frankrike. I Frankrike bor det mest fransmän. I havet bor det mest havsdjur men vem kan bo på en sopö?

Träffa de tre clownerna som lever på ön. De städar och sorterar, leker och jonglerar, testar och balanserar. Med sopor kan en ju göra så mycket. Varför skulle någon vilja slänga dem? Och vem är det som fortsätter skräpa ner när clownerna städat upp? Kan naturen få liv igen i en förorenad sopvärld?

Viktig Information

För barn mellan 4-10 år.
Barn under 18 år får inte gå ensamma på föreställningen, medföljande vuxen är ett krav

Föreställningen är ungefär 45 min lång.

I biljetten ingår entréavgiften till museet samt reserverad plats på föreställningen. 

Var vänlig hämta ut din biljett mellan kl. 09.45-10.15 samma dag för att inte mista din reserverade plats.

Köp biljetter här.

 

Visning: Mästerskap i skräphunskap

Följ på visningen ”Mästerskap i skräpkunskap”, där vi inte bara lär oss om plast och olika miljöhjältar, utan också tävlar i sopsortering. Hur är det nu igen, ska kvitton kastas i pappersåtervinningen? Finns det saker som ser ut att vara av något annat, men som egentligen är plast? Kan du sortera både snabbast och mest rätt?

Tid: 12:00, 14:00 och 15:00 alla lovdagar museet har öppet.

Passar barn från 6 år.

Ingern förbokning krävs, hämta din biljett i entrén.

 

Sagostund

Följ med på sagostund och lyssna på högläsning ur barnböcker. Passar åldrarna 3–5 år.

 

Kistjakt

Runtom i museet finns sju skattkistor utplacerade. I varje kista finns en fråga med svarsalternativ, ungefär som en tipspromenad. Leta reda på alla kistor, svara på frågorna och var med och tävla om fina priser. Vi lottar ut priser till 10 deltagare med rätt svar.

 

Skaparverkstaden Ruskpricken

I Skaparverkstadens lugna och kreativa rum får vuxna och barn tillsammans skapa egna alster utifrån Sjöhistoriskas olika teman. Skaparverkstaden håller öppet hela jullovet.

Materialkostnaden per barn är 50 kr och betalas i museets huvudentré. Medföljande vuxna skapar gratis med sitt/sina barn. Tiderna för passen i Skaparverkstaden är:

Passtiderna i Skaparverkstaden på helger och lov är följande:

10:15-11:30
11:45-13:00
13:45-15:00
15:15-16:30