LUNCHFÖREDRAG: Flyktingfartyg Triina från Tallinn till Stockholm 1944
Tis 28/9, kl 11.30 | Föredragshållare: Thomas Niit

September 1944, annalkande ryska trupper utanför Estlands huvudstad Tallinn. SS-officer Ludwig Lienhard, med fullmakt av svenska myndigheter, att rädda estlandssvenskar leder flykten med 24 meter långa motorseglaren Triina, kraftigt överlastad med gods och ca 600 människor. Med tidigare spritsmugglare i besättningen som väl känner rutten, styr Triina med strulande motor och segel i fem knops fart från Tallinn till Stockholm.

Thomas Niit berättar om flykten med Triina 1944 från Tallinn till Stockholm. Hans farfar August Niit ägde 1/3 av motorseglaren Triina.

----------------------------------------------

Föredraget kommer att hållas inför publik, men även livesändas.

Boka biljett till föredraget

Det finns ett begränsat antal platser till föredraget. För att garanteras plats krävs biljett som kan bokas kostnadsfritt online, via länken nedan. 

Efter genomfört köp skickas bekräftelsemejl från Nortic till angiven e-postadress, men det finns risk att det hamnar i skräpmejlen så titta efter där. Om du har problem att använda biljettköpstjänsten, kontakta Nortic som tillhandahåller Sjöhistoriska museets biljettsystem.

Kontaktuppgifter till museet:

Se livesändningen av föredraget

Föredraget kommer även att livesändas via Sjöhistoriskas Facebook och därefter publiceras på Sjöhistoriskas andra kanaler. Du kan se det även om du inte har eget Facebook.

För dig som är medlem i Facebook, och/eller van att hitta på Facebook: 
Gå direkt till museets Facebook-sida