Fest & evenemang

Vi upprepar succén från 2017 och bjuder in till fest med tema Svenska Amerika Linien. Svenska Amerika Liniens fartyg kallades för de flytande palatsen och bjöd på flärdfulla resor över Atlanten.


Den 8 februari 2020 bjuder vi in till en ny Svenska Amerika Linien-fest på Sjöhistoriska museet. Svenska Amerika Linien bestod mellan 1915-1975. Det serveras trerättersmiddag i Minneshallen med underhållning av Beata Harryson med band som tar oss med på en musikalisk resa igenom samtliga årtionden som Svenska Amerika Linien var verksam. The Bandwagon Swing Orchestra inleder sin spelning ca 22.00 med en danslektion så att alla ska kunna dansa med under kvällen.   

Kom tidigt och få ditt hår stylat i tidsenlig frisyr. Gör som Greta Garbo - spela shuffleboard. Vi gästas även av David Leidenborg som kommer att berätta om vad som hände med Svenska Amerika Liniens sista fartyg vid namn Kungsholm. Välkommen att fröjdas och festa med oss. Kom gärna i tidsenliga kläder från valfritt årtionde 1910-1970-tal.

Biljetter säljs till hela evenemanget inklusive middag och underhållning med Beata Harryson alternativt för de som inte vill äta, men gärna dansa till The Bandwagon Swing Orchestra, så finns det eftersläppsbiljetter till senare. 

Hålltider för kvällen

  • Shuffleboard i Hörsalen: 16.30-18.30
  • Friseringen öppen:16.30-18.30 (anmälan på plats)
  • Middag med underhållning (ca 18.30-21.30) av Beata Harrysson: Beata och hennes band tar oss med på en musikalisk resa igenom samtliga årtionden som Svenska Amerika Linien var verksam. Middagen kommer att serveras vid runda bord för 6-8 personer
  • Eftersläppsbiljetterna börjar gälla kl. 20.00.
  • Friseringen öppen igen: 20.00-22.00
  • Shuffleboard i Hörsalen öppen igen: 20.00-00.30
  • Direkt efter middagen berättar David Leidenborg om Kungsholms sista resa uppe i vår utställning Älskade skepp: ca 21.30
  • The Bandwagon Swing Orchestra inleder sin spelning med danslektion: ca 22.00

Biljettpriser

Middagsbiljett     800 kr (SLUTSÅLT)
I middagsbiljetten ingår underhållning, snittar, förrätt, huvudrätt, efterrätt och kaffe. Dryck till middag ingår ej i biljetten.

Dryckespaket (OBS! Ingår ej i middagsbiljett, kommer att finnas till försäljning på plats innan middag börjar)

Vinpaket     200 kr inkl moms
Välkomstbubbel innan middagen och två glas vin till maten
Alkofritt dryckespaket     140 kr inkl moms
Välkomstdryck och dryck till för- och huvudrätt

Eftersläppsbiljett     175 kr

OBS! Vänligen kontakta evenemang.sm@smtm.se vid förekomst av allergier eller kostavvikelser, samt om du har önskemål att sitta med andra som har köpt biljett vid separat tillfälle.

 

Köpa biljetter

Den 8 januari 2020, kl 10.00, släppte vi biljetter till försäljning. Biljetterna till middagen går att köpa fram till och med den 1 februari. Eftersläppsbiljetter går att köpa från den 8 januari till samma dag som balunsen äger rum. OBS! Biljetter går endast att köpa online.

Biljetter säljs via Nortic. Använd nedanstående länkar eller knapparna till höger/nedan (beroende på vilken skärm du ser detta på).

Biljett till hela kvällen, inklusive middag, 800 kr (SLUTSÅLT)

Biljett till eftersläppet, 175 kr


Besättningen utklädda till pirater ombord på ett av fartygen tillhörande Svenska Amerika Linien. Okänd fotograf. Foto från Sjöhistoriska museets samling.