Sjöhistoriska museets fotosamlingar omfattar drygt 900 000 fotografier. Fotografierna kommer delvis från museets egna dokumentationer men merparten är förvärvade från föreningars och privatpersoners samlingar och arkiv.

Av Sjöhistoriskas fotografier är cirka en tiondel digitalt registrerade och flertalet av dessa foton är sökbara på DigitaltMuseum. Fotografier från Sjöhistoriskas fotoarkiv kan kostnadsfritt laddas ner som lågupplösta bildfiler och användas till webbpublicering och ibland till enkelt tryck i litet format.

Beställning av högupplösta bilder

Obs! Från och med 19 juni 2020 och tills vidare kan vi tyvärr inte hantera beställningar av fotografier.

När vi inte har beställningstopp går det att kostnadsfritt beställa upp till fem högupplösta bildfiler per månad* av fotografier i Sjöhistoriska museets fotoarkiv. Högupplösta bildfiler kan användas till tryck i högre kvalitet. Vid beställning av fler än fem bildfiler per månad utgår en administrativ avgift om 300 kr per bild.

Vid publicering av fotografier ska bildkällan (Sjöhistoriska museet) och fotografens namn (om känt) anges, oavsett om det gäller lågupplösta eller högupplösta bildfiler.

Öppet i fotoarkivet

Fotoarkivet har öppet för besökare efter överenskommelse.

*räknas som en 30-dagarsperiod från och med första beställningstillfället.