Galärvarvet från vattnet. Vasamuseet med museifartygspiren framför. Vid piren ligger Isbrytaren Sankt Erik, fyrskeppet Finngrundet och M20. Till höger vid kajen ett antal andra segelskutor.

Museifartygen öppna till 29 augusti 2021

Underhållsarbeten, i kombination med restriktioner p g a Corona-viruset, gör att vi enbart kan ta emot besökare på däck på våra fartyg i sommar. Maskinrum och andra interiörer kommer att vara stängda för allmänheten.

Hitta hit

Galärvarvet ligger på Djurgården i Stockholm, nedanför Vasamuseet mot vattnet. Sjöhistoriska har spännande aktiviteter och visningar för både barn och vuxna under hela sommaren!

Du kommer till Galärvarvet med buss 67, spårvagn 7 och färja från Slussen, eller en promenad eller cykeltur från Strandvägen över Djurgårdsbron.

Museifartygen

Piren med Sjöhistoriskas museifartyg är sommaröppen från 3 juni till 29 augusti.

Dagliga öppettider:

Tisdag till söndag 11.00-18.00 
Måndagar stängt. 
Midsommarstängt 25 - 28 juni. 

Guidade visningar ombord

Guidade visningar ombord hålls på begäran, men då enbart på piren och i däcksmiljö. Piren gästas ofta av andra historiska fartyg.

Vi har portabla hörselslingor som vid behov kan användas vid de guidade visningarna av fartygen. Fråga våra värdar ombord för mer information och användning.