Sjöhistoriska har stängt tills vidare på grund av coronaviruset.

Samlarna

Bakom kulisserna på Sjöhistoriska

På punschkungens fördäck

Helt plötsligt så damp det ner en inbjudan i min mail, ” Vill du åka med på en mini-eskader med MYS?

Helt plötsligt så damp det ner en inbjudan i min mail, ” Vill du åka med på en mini-eskader med MYS?” Å vem vill inte det? Jag har länge sneglat på alla vackra båtar från MYS, Motor Yacht Society, och tänkt att de skulle vara omöjligt att få borda någon av dessa då de är privatägda.

MYS är en ideell förening med stort engagemang som har tagit på sig uppgiften att vårda och bevara en del av vårt unika kulturarv, gamla maskindrivna motorbåtar, lustjakter och träbåtar. För andra året i rad bjöd de in till en mini-eskader där nya medlemmar och vi andra helt vanligt båtintresserade fick följa med. I år gick resan från Norrmälarstrand till Göta Segelsällskaps klubbholme på Jungfruholmarna och åter. På klubbholmen bjöds det på kaffe och bulle.

 

Jag åkte dit med Jannes ALONA, en Tiedemannkryssare från 1952, och hem Med Gunnar och Kerstins ARONA, punschkungen Cederlunds ånglustjakt från 1903.

 

Ett stort tack för denna fantastiska dag och för allt engagemang ni lägger på verksamheten! Och alla ni som missade eskadern, kolla in deras hemsida och håll utkik!  Fler tillfällen kanske dyker upp?

 MYS hemsida (extern länk)

/Anna Sofia Tarukoski, intendent