Tyvärr måste vi ställa in Prao och APL under vårterminen 2023 på grund av resursbrist. Vi beklagar verkligen. Vi hoppas kunna ta upp arbetet igen till höstterminen 2023.

För information hur du ansöker om Prao och APL se längre ned på sidan.

 

Vi tycker det är viktigt att elever får chansen att pröva på arbetslivet på riktigt. På Sjöhistoriska museet tar vi emot, i mån av plats, ett begränsat antal prao och praktikanter från åk. 8-9 och gymnasiet.

På ett museum finns många olika yrken och vi försöker skapa en varierande prao och praktik där eleverna får pröva så många olika yrkeskategorier som möjligt. Vi anser även att praosar och praktikanter skall vara delaktiga i att skapa sin praktik. Det betyder att eleven har ett eget projekt under tiden här på museet.

I projektet ingår: planering, genomförande och en mindre resultatrapport.

Praktisk information:

För Prao:

Vi tar emot 1 veckas prao/elev. Arbetstiden kan variera men är mycket sällan över 6 tim./ dag. Bokning av prao kan endast ske samma termin.
Bokningsstart: HT måndag v34. VT måndag v3.

För Gymnasiepraktik:

Vi tar emot max 3 veckors gymnasiepraktik/elev. Arbetstiden kan variera men är mycket sällan över 6 tim./ dag. Bokning av gymnasiepraktik kan endast ske samma termin. Bokningsstart: HT måndag v34. VT måndag v3.

Bokning:

När du vill anmäla – fråga om praktik skickar du enklast ett e-postmeddelande till oss.
Vi svarar så snart vi kan men i början av terminerna kan det vara många förfrågningar och har du inte fått svar inom en vecka- hör av dig igen.

E-post: skola.sjohistoriska@smtm.se

I mailet skall det stå:

  • Namn och skola.
  • Datum för prao/ praktik
  • Om du vill praoa/praktisera med en kompis – i så fall vem!

Behandling av personuppgifter.

För övrig eftergymnasial praktik, arbetsmarknads-praktik med flera. Vänligen kontakta registrator.

E-post: registrator@smtm.se