Leksaksnalle från 1930-talet. Nallen har bara ett öra och har en bindel över ena ögat.
Leksaksnalle som tillhör Ulvi Paff.

Under Andra världskriget flydde stora mängder människor över Östersjön till Sverige. Detta gjorde man för att fly ifrån Tysk och Sovjetsk ockupation. Av 35000 personer som flydde var det drygt 5000 barn som flydde, en av dem var Ulvi Paff.

Ulvi Paff skulle snart fylla 8 år gammal då de sovjetiska styrkorna närmade sig staden Tallin. I familjen Paff började man bli stressade då. Men så plötsligt fick familjen Paff möjlighet att följa med på ett fartyg som Ulvis pappa jobbade på. Fartyget skulle fly från Tallin över Östersjön till Sverige. Familjen Paff packade ihop det de skulle ha med inför båtresan och Ulvi packade sin favorit ägodel sin älskade nalle. Under resans gång satt Ulvi hela båtresan på däck med sin syster och kramade om sin älskade nalle. Sedan när man anlände till Sverige skulle nyanlända avlusas. De var tvungna att lämna sina ägodelar som t.ex kläder och Ulvi var tvungen att lämna sin älskade nalle. Ulvi blev väldigt förtvivlad när hon blev tvungen att lämna över sin nalle men väldigt lättad när hon sedan fick tillbaka den.

Min Prao: Jag praoade på Sjöhistoriska museet v47 2022. Jag fick testa alla möjliga saker som var väldigt spännande samt lärorika. Jag fick alltså en uppfattning hur det ser ut och hur personer jobbar på ett museum och är väldigt nöjd.